Obzory uvádí: GOTTLAND (Kinopremiéra)

Vizuálně působivá povídková koláž představující zcela jedinečný pohled na českou společnost 20. století se nyní objeví i na velkém plátně kina Scala! Film inspirovaný knihou polského reportéra Mariusze Szczygiela nabízí neotřelou reflexi našeho národního chování, která je prezentována na osudech několika významných lidí. Jakým způsobem utkvěl v českém povědomí již dávno zničený žulový monument Stalina? V co se nakonec přetvořila původní baťovská idea pásové výroby? A podnítila snad tragická sebevražda Zdeňka Adamce lidi k úvahám nad současnou situací ve společnosti?

Host: Tomáš Hrubý, producent (Nutprodukce)
Jedna ze současně nejzajímavějších produkčních společností, které na českém filmovém trhu operují a která přinesla velké tvůrčí překvapení v podobě minisérie společnosti HBO o Janu Palachovi, Hořící keř, je sama o sobě malým produkčním zázrakem, neboť dokazuje, že mladý věk nepředstavuje zas až tak velkou překážku v konkurenčním produkčním prostředí. Čerstvý absolvent katedry produkce na pražské FAMU má ve svém portfoliu kromě Hořícího keře od polské oscarové režisérky Agnieszky Holland a připravovaného seriálu pro HBO Pustina také několik dokumentů (Pevnost, Jáma). V čem se liší práce producenta na hraném a na dokumentárním filmu? A jak to vypadá, když si mladý člověk založí v České republice vlastní produkční společnost a co znamená spolupracovat s firmou formátu HBO?

Gottland, Viera Čákanyová, Petr Hátle, Rozálie Kohoutová, Lukáš Kokeš, Klára Tasovská, ČR 2014, česká verze/anglické titulky, 105 min
————————————————————————————-
Visually stunning collage offers a unique point of view on Czech society in the 20th century. Film inspired by book from a polish reporter Mariusz Szczygiel offers a reflection of Czech national identity by presenting stories of influential people.

Our guest will be a Czech producer, Tomáš Hrubý, who started his own production company “Nutprodukce” in a very young age. Come and find out what a producer actually does, what it´s like to produce a movie in Czech environment, or what it is like to cooperate with a company such as HBO.

Gottland, CZ 2014, Czech version with English subtitles, 105 min.

Bookmark the permalink.

Comments are closed